Zwemmen in het kanaal in Schoten: wanneer mag het terug? "Ik zal alles op alles zetten om dit mogelijk te maken", beloofde minister Peeters.

Door Maarten De Veuster op 23 juni 2022

Met dit mooie weer hebben heel wat mensen wel nood aan verkoeling en zin in een frisse duik. Niet toevallig dus dat deze week in het Vlaams parlement enkele volksvertegenwoordigers hieromtrent vragen stelden aan Lydia Peeters, Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken.

Helaas is het in Vlaanderen verboden om in openbaar water te zwemmen, tenzij het expliciet en onder voorwaarden is toegelaten. Vandaar de pleidooien om meer zwemlocaties te voorzien.

“Uiteraard moet de waterkwaliteit in orde zijn, primeert de veiligheid en mogen we niet toelaten dat er gezwommen wordt in de buurt van ‘kunstwerken’ zoals sluizen of beweegbare bruggen”, zegt parlementslid Maarten De Veuster en zelf burgemeester van de kanaalgemeente Schoten. “En laat het duidelijk zijn dat de binnenvaart steeds voorrang moet hebben op het zwemplezier. Maar ik heb er in het parlement voor gepleit om onder andere ook in het kanaal Schoten-Dessel op het grondgebied Schoten een vergunde zwemzone te voorzien. En tot mijn grote voldoening gaat minister Peeters mee in dit verhaal. De gemeente zal in ieder geval een suggestie overmaken aan de minister en hopelijk kan er volgend jaar al opnieuw op een welbepaalde plaats in ons kanaal gezwommen worden.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is